Toplotne črpalke za ogrevanje Kronoterm Termotehnika

Toplotne črpalke za ogrevanje objektov in segrevanje sanitarne vode (za eno in več stanovanjske objekte, novogradnje, adaptacije obstoječih sistemov…)

toplotne-crpalke-za-ogrevanjeNova generacija toplotnih črpalk, proizvajalca KRONOTERM je zanesljiv in popolnoma prilagodljiv sistem, ki omogoča popolnoma samostojno ogrevanje objektov in sanitarne vode. Toplotne črpalke za ogrevanje poleg ogrevanja omogočajo tudi hlajenje prostorov ter tako skozi celo leto skrbijo za popoln komfort. Moderen design in ustrezne mere omogočajo vključitev enote v vsako kurilnico. Toplotne črpalke je možno povezati tudi z aplikacijo Cloud.Kronoterm in s tem prevzeti popoln nadzor nad delovanjem toplotne črpalke kar iz naslonjača.

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Kaj je dobro vedeti pred nakupom toplotne črpalke?

Nakup toplotne črpalke ni nakup ki bi ga opravljali vsako leto. V poplavi ponudb se je težko odločiti  in izbrati pravilno. Tukaj lahko preberete kratko razlago bistvenih razlik med toplotnimi črpalkami, na kaj moramo biti pozorni pred nakupom, kateri sistem nam lahko prinese največje prihranke.

Preberi več

Naš nasvet

Samo pravilno izbran, dimenzioniran in priključen sistem deluje brezhibno.

Priporočamo, da izbiro sistema zaupate strokovnjaku.Za brezplačno svetovanje na vašem domu pokličite na tel.: 051/641-888

Naša ponudba

Toplotna črpalka zrak/voda

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Vir toplote: Zunanji zrak

Prednosti toplotnih črpalk zrak/voda so:

 • Nizki investicijski stroški v primerjavi s sistemoma zemlja/voda in voda/voda, ker ni potrebna gradnja primarnega sistema (kolektorja ali vrtin)

 • Enostavna in poceni montaža ter kasnejše vzdrževanje sistema (vsi deli so enostavno dostopni)

 • Majhen potreben prostor za napravo in instalacije

 • Niso potrebna nobena posebna dovoljenja za vgradnjo

Toplotna črpalka voda/voda

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Vir toplote: Podtalna voda

Prednosti toplotnih črpalk voda/voda so:

 • Vir toplote – voda (podtalnica, …), lahko se uporablja tudi za zalivanje vrta, okrasne trate…

 • Temperatura podtalne vode: od +7° do + 12°C skozi celo leto (zagotavlja najnižje stroške ogrevanja)

 • Možnost delovanja vse leto

 • Način ogrevanja: monovalentno (ne potrebujemo dodatnega kotla na olje, plin ali pelete)

 • Možnosti delovanja: ogrevanje objekta in sanitarne vode, hlajenje objekta …

Toplotna črpalka zemlja/voda – geosonda

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Vir toplote: Horizontalni zemeljski kolektor ali
vertikalna zemeljska sonda (geosonda)

Prednosti toplotnih črpalk zemlja/voda so:

Z namenom promocije izkoriščanja geotermalne energije s toplotnimi črpalkami smo za vas pripravili posebne pakete. Paket omogoča uporabniku celoletno samostojno ogrevanje doma in priprave tople sanitarne vode na najvarčnejši ter najbolj udoben in zanesljiv način.

 • geotermalni sistemski paket – WPGeos 7

 • geotermalni sistemski paket – WPGeos 10

 • geotermalni sistemski paket – WPGeos 15

Cloud.KRONOTERM – Upravljanje toplotne črpalke preko mobilnih naprav

Storitev Cloud.KRONOTERM vam omogoča, da ob vsakem trenutku in kjerkoli na svetu upravljate z udobjem v svojem domu.

Toplotna črpalka se običajno nahaja v kleti ali kotlovnici. Večina uporabnikov nima velikega veselja zahajati v klet ali kotlovnico na opazovanje lepega, velikega zaslona na toplotni črpalki. Mar ne bi bilo veliko lepše in v duhu današnjega časa, če bi toplotno črpalko oziroma udobje doma lahko upravljali iz dnevne sobe, s svojega računalnika ali od koderkoli s pomočjo pametnega telefona ali tablice? Ste na dolgem potovanju in želite ob prihodu domov prijetno topel dom in dovolj segrete vode, pri čemer se med potovanjem varčuje in tako vzdržuje le minimalna temperatura v domu? Seveda! In ravno to omogoča najnovejši krmilnik Termotronic 3000 WEB in brezplačna storitev Cloud.KRONOTERM, ki je plod več kot 10 letnega razvoja in posluha željam uporabnikov ter priporočil inštalaterjev!

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Krmiljenje toplotne črpalke KRONOTERM s prostorskim korektorjem KT-1 ali KT-2

toplotne-crpalke-za-ogrevanje

Prostorska korektorja KT-1 in KT-2

Nova generacija toplotnih črpalk KRONOTERM je zanesljiv in popolnoma prilagodljiv sistem, ki omogoča popolnoma samostojno ogrevanje objektov in sanitarne vode. Toplotne črpalke je možno povezati tudi z aplikacijo Cloud.KRONOTERM in s tem prevzeti popoln nadzor nad delovanjem toplotne črpalke kar iz naslonjača.

Da pa bi upravljanje z toplotnimi črpalkami čim bolj poenostavili in približali uporabniku ter tako omogočili da iz toplotne črpalke potegnete največ (največje prihranke in popoln komfort) lahko izbirate med dvema krmilnima enotama in sicer: prostorski korektor KT-1 in prostorski korektor KT-2.

Vas zanima več?

V kolikor vas zanima ogrevanje z toplotno črpalko in bi želeli prejeti več informacij ali pa bi želeli, da vas pokliče naš strokovnjak, vas prosimo da sledite spodnji povezavi

Preberi več